Monique Weiden - autisme coach

Meer rust en minder stress bij autisme. Hoe klinkt dat? 

Of je je nu wel of niet een diagnose hebt, het helpt je te leren hoe stress werkt en wat jij kunt doen meer rust te krijgen. 

Door het doorlopen van een stappenplan help ik je inzichten te krijgen, en minder stress en meer rust te laten ervaren. Samen maken we een reis naar een evenwichtig(er) leven. 

Met autisme coaching richt ik mij op (jong) volwassenen vanaf 18 jaar (M/V). 


Autisme beter begrijpen

Veel mensen herkennen zich in autisme of de kenmerken ervan. Toch rust er nog steeds een soort van taboe op. Als je over autisme praat, denken veel mensen al aan personen met beperkingen uit andere hoeken. 

Toch komt de diagnose autisme (ASS) steeds vaker voor, bij zowel mannen als vrouwen, Het betekent echter niet dat het bij veel mensen direct zichtbaar is. 

Een van de autisme kenmeren zijn bijvoorbeeld alles heel letterlijk nemen. 

 Herken je het paatje hiernaast? 

Iedereen heeft wel eens last van stress, wat zich kan uiten in verschillende zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slecht slapen, snel "aangebrand" zijn, slecht kunnen functioneren op je werk, enz. 
Mensen met autisme of die zich herkennen in de kenmerken van autisme leven in een constante staat van alertheid of symptomen van stress. Dit is slecht voor je gezondheid en kan op den duur gezondheidsklachten opleveren zoals in een depressie raken, oververmoeid, overspannen en zelfs in een burn out komen. 

Het is te ingewikkeld en teveel informatie om  hier uitgebreid over te schrijven wat autisme of ASS precies is. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken zijn volop te vinden op internet, en mijn opleider Marja Boxhoorn schrijft er veel over op haar site: https://www.autismecoach.nl/


`Kenmerken van autisme: 

  • Moeite met samenhang en betekenisverlening of alles heel letterlijk opvatten,
  • moeite met plannen, organiseren, en uitvoeren van gedrag,
  • beperkt inzicht in jezelf, de ander en de invloed van je eigen gedrag op de ander,
  • problemen in de prikkelverwerking door over,- en onder gevoeligheid op de zintuigen.

Herken jij jezelf in autisme, of in kenmerken van autisme en levert dit bij tijd en wijle behoorlijk wat stress op of onbegrip vanuit je omgeving (relatie, familie, vrienden) laat mij je dan helpen, deze inzichten met een duidelijk stappenplan, concreet te krijgen zodat ook jij meer rust in je leven krijgt. 


Op dit moment (2021) ben ik bezig met de opleiding autismecoach, een gedegen complete opleiding die mij naast mijn coachvaardigheden die ik al heb, handvatten geeft om mensen (M/V) met autisme, of kenmerken van autisme op een professionele manier te begeleiden naar een leven met minder stress en meer rust.

Ik hoop deze opleiding begin 2022 met goed gevolg af te ronden. 

GUN JEZELF EEN LEVEN MET MEER RUST EN MINDER STRESS! 

Maak hier een afspraak voor een (gratis) intake gesprek. Ik vertel je dan graag meer over de methode "meer rust en minder stress bij autisme", hoe het stappenplan er uit ziet en wat de kosten zijn voor een compleet traject. 

@Monique