Paardenkracht voor pubers

Wat maakt het coachen met paarden en pony's vooral voor jongeren zo bijzonder? Paarden en pony's hebben geen voor,-oordelen en geen verwachtingen en leven in het hier en nu. 

 

 

WIE BEN JIJ?

WAAR HEB JIJ BEHOEFTE AAN?

WAT WIL JE GRAAG?

HOE ZIEN ANDEREN JOU?

HOE GA JE OM MET (LASTIGE) SITUATIES?

PUBEREN IS NIET GEMAKKELIJK

Jouw zoon of dochter bevindt zich in de puberteit. Als ouders van een puberend kind kan het leven soms knap ingewikkeld zijn. Er vinden veel veranderingen plaats in deze levensfase. Elkaar begrijpen en met elkaar samenwerken op een prettige manier kan al een hele uitdaging zijn!
Daarnaast maak je je als ouders regelmatig zorgen over hoe jouw kind zich staande houdt in de 'grote' wereld en of het zich voldoende kan ontwikkelen op zijn of haar eigen manier.
Wanneer laat je als ouders de touwtjes los (ser) en wanneer niet?

 

KOM IN JE KRACHT MET PAARDENKRACHT

 

In de cursus Paardenkracht voor Pubers behandelen we thema's welke voor het puberend kind en hun ouders heel actueel zijn. De thema's ondersteunen de sociale en emotionele ontwikkeling van je kind, zodat je zoon of dochter een positief zelfbeeld kan ontwikkelen en zich kan manifesteren in lastige situaties. Je kunt als ouder over de schouder van je kind meekijken tijdens deze cursus. In het "persoonlijk Paardenkrachtboek" komen opdrachten aan bod waarbij de puber wordt uitgedaagd tot communicatie en samenwerken met jouw als ouder.

HET WERKBOEK

Elk kind krijgt zijn of haar eigen "persoonlijke Paardenkrachtboek" tijdens de cursus. Hierin staat de theorie van de 5 lesthema's uitvoerig beschreven aan de hand van praktische oefeningen. De oefeningen worden voor een klein gedeelte tijdens de lessen uitgevoerd.
Het kind neemt het werkboek elke week mee naar huis zodat er ook thuis in het boek gewerkt kan worden. Het liefst samen met ouders, broers, zussen of andere familieleden.
Doordat het gezin ook deelnemer wordt van de lesstof zal het geleerde nog meer betekenis krijgen.
De kracht van deze cursus zit voor een deel in de driehoek kind - ouders - coaches. Het blijft niet bij de 2-uurtjes les, het leeft door thuis, op school, en bij andere activiteiten.

 

 

 


De cursus is inclusief:

  • 5 lessen van 2 uur, met elk een nieuw thema,
  • een uniek eigen "Paardenkracht" werkboek,
  • een verslag voor de ouders,
  • de terugkomdag, ca 6 weken na het einde van de cursus,
  • drankjes en hapjes tijdens de lessen,
  • in groepjes van 4-6 kinderen onder begeleiding van 2 ervaren, gecertificeerde coaches.

 

Aanmelden en informatie kan via de contact pagina.