Monique Weiden - autisme coach

Meer rust en minder stress bij autisme

Hoe klinkt dat? 

Of je je nu wel of niet een diagnose hebt, het helpt je te leren hoe stress werkt en wat jij kunt doen meer rust te krijgen. 
Door het doorlopen van een stappenplan help ik je inzichten te krijgen, en minder stress en meer rust te laten ervaren. Samen maken we een reis naar een evenwichtig(er) leven. 

Met autisme coaching richt ik mij op (jong) volwassenen vanaf 18 jaar (M/V). 


Autisme beter begrijpen

Veel mensen herkennen zich in autisme of de kenmerken ervan. Toch rust er nog steeds een soort van taboe op. Als je over autisme praat, denken veel mensen al aan personen met beperkingen uit andere hoeken. 

Toch komt de diagnose autisme (ASS) steeds vaker voor, bij zowel mannen als vrouwen, Het betekent echter niet dat het bij veel mensen direct zichtbaar is. 

Een van de autisme kenmeren zijn bijvoorbeeld alles heel letterlijk nemen. 

 Herken je het paatje hiernaast? 

Iedereen heeft wel eens last van stress, wat zich kan uiten in verschillende zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slecht slapen, snel "aangebrand" zijn, slecht kunnen functioneren op je werk, enz. 
Mensen met autisme of die zich herkennen in de kenmerken van autisme leven in een constante staat van alertheid of symptomen van stress. Dit is slecht voor je gezondheid en kan op den duur gezondheidsklachten opleveren zoals in een depressie raken, oververmoeid, overspannen en zelfs in een burn out komen. 

Het is te ingewikkeld en teveel informatie om  hier uitgebreid over te schrijven wat autisme of ASS precies is. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken zijn volop te vinden op internet, en mijn opleider Marja Boxhoorn schrijft er veel over op haar site: https://www.autismecoach.nl/

`Kenmerken van autisme: 

  • Moeite met samenhang en betekenisverlening of alles heel letterlijk opvatten,
  • moeite met plannen, organiseren, en uitvoeren van gedrag,
  • beperkt inzicht in jezelf, de ander en de invloed van je eigen gedrag op de ander,
  • problemen in de prikkelverwerking door over,- en onder gevoeligheid op de zintuigen.

Ontdek manieren om weer lekker in je vel te komen zitten

Herken jij jezelf in autisme, of in kenmerken van autisme en levert dit bij tijd en wijle behoorlijk wat stress op of onbegrip vanuit je omgeving (relatie, familie, vrienden) laat mij je dan helpen, deze inzichten met een duidelijk stappenplan, concreet te krijgen zodat ook jij meer rust in je leven krijgt. 

Wanneer je lekker in je vel zit, ervaar je minder stress en voel je je meer in balans. Je kunt dan beter omgaan met veranderingen en onduidelijkheden.

Hoe zou het er voor jou uitzien als je: 

  • minder stress en meer balans in je leven hebt?
  • stress signalen eerder leert herkennen? 
  • meer energie hebt voor de dingen die voor jou belangrijk zijn?
  • beter om kunt gaan met onduidelijkheden en veranderingen? 

Wil jij manieren ontdekken hoe je lekkerder in je vel komt te zitten? Ben je bereid om in jezelf te investeren en wil je in de komende maanden echt stappen gaan zetten?

Vul dan onderstaand formulier in. Ik neem dan contact met je op voor een gratis (online) strategie sessie van een half uur t.w.v €50,00

GUN JEZELF EEN LEVEN MET MEER RUST EN MINDER STRESS! 

 

 

Tijdens de coach sessies "meer rust en minder stress bij autisme" mag ik gebruik maken van deze bijzondere waardevolle toolkit.