Accu leeg........

Gepubliceerd op 20 februari 2023 om 13:56

2022 was een tropenjaar; serieuze problemen in de privesfeer, veel onrust en onzekerheid in de agrarische sector, het verlies van mijn pony Dixie, en tot overmaat van ramp kreeg een van mijn honden op 11 december 2022 ook nog eens de diagnose longtumor en de prognose was slecht.
Gelukkig is Floyd er nog wel maar ik denk niet meer in weken dat ik ook afscheid moet gaan nemen van deze lieve hond. 

Een jonge Floyd, vol energie. Maar de energie is uit zijn lijfje aan het verdwijnen. Hij heeft geen pijn en krijgt medicatie van de dierenarts aangevuld met de nodige (natuurlijke) supplementen. Al met al een rollercoaster aan emoties en veel verdriet wat ik het laatste jaar over mij heen heb gekregen. Wat het ook heeft gemaakt zoals het was ....ook ik kon even niet meer normaal functioneren. 
Ook binnen mijn familie en vriendenkring waren er dierbaren met ziektes en dus veel onzekerheid. 

En dan mag je hier ook aan toegeven en .....hulp zoeken bij mensen die je kunnen steunen in je proces. 
Het liefst help ik andere mensen, maar als je zelf niet lekker in je vel zit en je het gevoel hebt het leven even niet aan te kunnen, dan moet je even een stapje terug doen.
En dat heb ik dan dus ook gedaan. Even resetten zeg maar en voor jezelf zaken op een rijtje zetten. 
Ik heb gelukkig veel lieve mensen om mij heen waar ik met mijn verhaal (en verdriet) terecht kan. Ook bezoek ik mijn eigen coach die mij liefdevol een spiegel voor houdt maar ook confronteert, wat uiteraard niet altijd even prettig is. Maar soms moet je zaken gewoon eens even onder de loep nemen om er op een andere manier naar te gaan kijken. 
Ik ga de stijgende lijn vasthouden houden, om ook hier weer sterker uit te komen. Want elke situatie in je leven waar je tegen aan loopt en waar iedereen mee te dealen krijgt, kom je weer sterker uit. Ook al zie je het niet zo als je er midden in zit.  

Iemand stelde mij laatst 2 vragen die ik erg goed onthouden heb, en die ik ook graag met jullie wil delen want ik ben er goed over na gaan denken: 
* waar kom jij 's morgens je bed voor uit?
* waar wordt jij gelukkig van? 

Leuke vragen om eens over na te gaan denken. Het leven heeft zo heel af en toe andere dingen met ons voor als die wij gedroomd of gehoopt hadden.
Soms loopt het gewoon net even anders........ De kunst is om er niet in te blijven "hangen" onze leer eruit te halen, jezelf te blijven waarderen en in jezelf te blijven geloven. 
En kun je het niet alleen, zoek dan hulp. Hulp van ervaringsdeskundigen en mensen met levenservaring. 
Want iedereen verdient zijn of haar mooiste leven te leven. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.