Waarom coachen met paarden? 

Iedereen weet wat paarden zijn. Je ziet ze in de wei of hebt er misschien al eens op gereden.
Ik zet mijn pony's in tijdens verschillende coach trajecten. Ze geven ons inzichten in zaken die anders wellicht niet aan bod zouden komen. Het coachen met paarden en pony's is puur, laagdrempelig en zorgt dat we sneller tot de kern komen. Zweverig? Hoe dan, als je een bijzonder vriendelijk dier van ongeveer 300 kilo voor je hebt staan!
We doen ons allemaal heel erg sterk voor, stukje zelfbehoud misschien of jezelf niet laten kennen. Wie zal het zeggen wat er bij jou allemaal speelt. Mensen om ons heen houden we gemakkelijk "voor de gek". Want ga zelf eens na als iemand aan je vraagt "hoe is het met je"? Wat is jou antwoord? 
Het gaat eigenlijk altijd wel goed met je......herkenbaar? 

Paarden coaching

Paarden coaching kan jou op weg helpen naar gedragsverandering in samenwerking met een van de pony's. Doordat we gebruik maken van de non verbale signalen van de pony wordt je bewust gemaakt van je eigen (vaak onbewuste) gedragspatronen. 
Ik werk samen met mijn pony's als een hecht team; ik als coach die het gesprek verbaal leidt, en de pony die mij non verbaal bij staat. 
Paarden en pony's zijn van nature prooi,- en kuddedieren. Voor hun is het van levensbelang een duidelijke communicatie te hebben, dit is hun overleving strategie.

Paarden en pony's communiceren grotendeels via lichaamstaal.  
Het behoeft geen uitleg dat we de paarden en de pony's geen kunstjes aanleren, We maken gebruik van hun natuurlijk instinct. 

We hebben allemaal een groot vermogen om (persoonlijk) te groeien. Soms heb je alleen even een extra zetje nodig om die groei ook daadwerkelijk door te zetten. Ik help jou op weg, door met je in gesprek te gaan en samen met de pony naar de oplossingen te zoeken die je altijd al bij je hebt. Met behulp van vele gesprekstechnieken gaan we onderzoeken wat jou belemmeringen zijn om inderdaad te veranderen. Zie het als omdenken: 

Tijdens een coach traject met paarden of pony's worden er geen lijstjes afgewerkt, geen spelletjes gespeeld et cetera. De pony's  lopen vrij om je heen en reageren precies zoals zij dat in de vrije natuur ook zouden doen. 
Voor het coachen met paarden is het overigens niet van belang of je ervaring hebt met paarden of pony’s.

Hoe werkt het? 

Als bewust en onbewust gedrag niet met elkaar overeen komen of elkaar tegen spreken, dan spreken we over niet congruent gedrag. Met andere woorden je laat iets anders zien als wat je eigenlijk zegt of uitstraalt. 
Je bent ooit begonnen met bepaald gedrag te vertonen maar je merkt misschien dat het niet meer werkt, of dat je je er zelf niet meer prettig bij voelt, of dat je er misschien door de buitenwereld op aan wordt gesproken. Je bent je er van bewust, maar deze gewoontes en patronen verander je niet zomaar. 
Er is niets zo moeilijk als veranderen!

De pony reageert op jouw onbewuste gedrag. Ik vergelijk het wel eens met een ijsberg die voor meer als de helft onder water ligt; het kleine topje wat er boven uit steekt (=gedrag wat we laten zien), maar dat wat onder water zit (=onbewust) zien we niet maar dit is wel het stukje waar de pony's op reageren, 
De pony zal bepaald gedrag vertonen, en de coach zal in woorden de feedback terug geven aan de deelnemer waarover je met elkaar in gesprek gaat. 

 

Door inzicht te krijgen in het gedrag dat jij vertoont zoals je dat eigenlijk altijd doet, komt er ruimte om gedrag te veranderen. 
We gaan samen met de pony onderzoeken en experimenteren. Je krijgt hier direct de feedback van de pony of je op de juiste weg zit. 

Mensen met angst voor paarden kunnen ook deelnemen aan een coach traject met paarden. Er zal dan gewerkt worden met kleine stapjes naar het paard toe en de angst zal na verloop van tijd juist afnemen. Sommige sessies, of delen daarvan, vinden tevens plaats zonder het paard. 

Ik heb verschillende blogs geschreven over de verschillende thema's die ons kunnen "plagen" in ons leven, en die ik tijdens de sessies tegen kom. 

Bij het achterlaten van je gegevens geef je mij toestemming contact met je op te nemen. De gegevens zullen niet met derden gedeeld worden, of voor andere doeleinden gebruikt worden.