Ben jij niet tevreden met jezelf of de situatie, voel je elke dag weer de druk om goed te presteren of heb je moeite met sociale contacten? Dan kan het op een bepaald moment teveel worden. Depressieve klachten steken de kop op en je voelt je moe en lusteloos.
De Weiden - coachen met paardenkracht helpt jongeren die het niet (meer) lukt hun eigen problemen op te lossen. Jongeren die een zetje in de rug nodig hebben, die veel meegemaakt hebben of jongeren die willen sparren met een deskundige.

Leer jezelf kennen

Veel jongeren hebben dagelijks te maken met allerlei problemen. Je loopt tegen obstakels aan door een verhoogde prestatiedruk, worden mishandeld, ervaren keuzestress of hebben moeite met de constante stroom aan prikkels. Juist dan is het zaak ze goed te begeleiden en ze een gevoel van waardering te geven.

Bij de Weiden coachen met paardenkracht zijn er speciale coach trajecten voor jongeren die kunnen worden uitgevoerd met of zonder de pony's. Coach Monique heeft jarenlange ervaring in de begeleiding van leerlingen en is een gedreven en gepassioneerd coach. Ik heb affiniteit met de doelgroep en kan mij, mede door mijn eigen ervaringen, als geen ander inleven in de doelgroep. Het coachen van de jongeren bestaat onder andere uit het aandachtig luisteren naar hun verhaal en het stellen van de juiste vragen. Als jongere krijg je inzicht in wie je bent, wat je graag wil en waar je behoefte aan hebt. Ook de manier hoe anderen naar je kijken en hoe je omgaat met (lastige) situaties zijn aandachtspunten.

Coaching voor jongeren - Wie ben jij?

Je zit in de zon en voelt het gras, je ziet de koe in de wei, de wind langs je huid , de smaak van koffie of thee en een helpende hand dichtbij, dan voel je het moment, heel even, een intens gevoel van leven.

Coaching van jongeren bij de Weiden coachen met paardenkracht verschilt van de aanpak bij andere jongerencoaches.
Bij
de Weiden coachen met paardenkracht hoeft niets en mag veel. Je bent ‘vrij’ en wordt niet beoordeeld tijdens het traject.
Om de coaching kracht bij te zetten, kan er gebruik gemaakt worden van de pony’s op de boerderij.