De weiden coaching - ervaringen

2/2021 Wat heb ik toch een prachtig werk! Samen met Dixie weer een mooie sessie mogen begeleiden: 

Y:

Een aantal weken geleden mocht ik een coachingsessie met paarden volgen bij Monique. Ik vond het erg spannend omdat mijn angst voor paarden diepgeworteld is in een ver verleden. Monique weet wat ze doet en waar ze over praat en eigenlijk voelde ik mij al snel op mijn gemak. Erg mooi om te zien hoe een paard op je reageert. In 1e instantie kwam (naam ben ik even kwijt van de merrie)..... absoluut niet in mijn buurt. Ze voelde haarfijn aan hoe ik met knikkende knieën op haar reageerde. Na een klein half uurtje was het contact gelegd, al had ze mij  kort daarvoor flink laten schrikken door onverwachts de hoek om te komen. Hoe rustiger ik werd, hoe meer zij contact met mij zocht. Ik vond het een hele bijzondere ervaring. En ik zal nog steeds niet zomaar een paardenwei inlopen, maar een stukje angst is zeker al overwonnen. Dankjewel Monique met je prettige begeleiding!

 

1-2021 Een mooie recensie van een van de laatste deelnemers: 

M.

Via facebook kwam ik terecht bij Monique. Zelf had ik al meerdere therapieën gevolgd. Maar dat was het allemaal net niet. Vandaar dat ik paardencoaching wou proberen. Omdat ik uit eigen ervaring weet dat dieren altijd eerlijk en oprecht zijn.

Maar ik was zeer verrast door de sessie. Door hoe de pony op mij reageerde en door de gerichte vragen van Monique. Hierdoor werd ik weer bewust dat ik liever voor mijzelf mag zijn. En dat ik dingen mag loslaten, waar ik niks aan heb.

Ik ben met met aantal nieuwe inzichten naar huis gegaan. En merk dat ik stukken beter in mijn vel zit, dan voor de sessie. En kijk ik weer met plezier naar de toekomst, zonder 1000en beren op de weg te zien.

 

A.

Ik liep al geregeld tegen mijn eigen grenzen aan. Huwelijk loopt niet helemaal lekker en door de corona pandemie veel aan huis gekluisterd waardoor ik echt het gevoel kreeg dat er iets niet klopte. Ik had Monique al eens ontmoet en ik had haar kaartje bewaard. Ik heb helemaal niets met paarden maar vond het toch best indrukwekkend en heb de stoute schoenen aangetrokken. Monique heeft mij zeer gastvrij ontvangen op hun boerderij. Wat een geweldige plek! 

Zelf vind ik het moeilijk zaken/gevoel onder woorden te brengen. Bij Monique mag je ECHT zijn wie je bent. Niets hoeft alles mag. Heel bijzonder hoe eea in zijn werk gaat en hoe Monique samen met haar pony's een voor mij heel veilige omgeving heeft weten te creeren omdat ze wist dat ik geen ervaring had met paarden. 

Tijdens de verschillende coachsessies die ik bij haar heb gehad vielen er geregeld diepe stiltes waar ik normaal gesproken erg veel moeite mee heb....toch is het goed geweest om bepaalde inzichten te krijgen. Hier en daar waren de sessies best wel confronterend maar het is goed zoals het is. Ik heb in elk geval weer handvaten gekregen om mee verder te kunnen. 

Ik zou het iedereen aanraden die even vast dreigt te lopen. Want we kunnen zo nu en dan allemaal wel een steuntje in de rug gebruiken!

Monique nogmaals bedankt en ook een dikke knuffel voor de pony's, met name Dixie....

Wat een geweldige feedback van een moeder en prachtige ontwikkeling van een jong mens in wording met een laag zelfbeeld, en weinig zelfvertrouwen die hier de training paardenkracht voor pubers volgt: paardenkrachtvoorpubers

Hallo Monique, kan ik de afspraak van morgen verzetten? ...... gaat naar ........ en nu vroeg ze of ik de afspraak zou willen verzetten want een zakcentje verdienen vindt ze ook wel fijn. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wat een verandering van een puber met de hakken in het zand naar dat ze toch wel de uitdagingen begint aan te gaan en aan geeft wat ze wil. Trots op haar..

Dank je wel!!

Tineke Maas  tinekemaas123@gmail.com

Vanmorgen mocht ik met Dixie de wei in. Er kwamen dingen naar voren die ik herken uit mijn dagelijks leven. Mooi hoe je daar bescheiden mijn verhaal in liet bestaan, Monique. Dixie liet mij dingen zien die ik allang weet in mijn hoofd, maar door de volgorde en het beeld dat ik er nu bij heb, heb ik een houvast om er mee om te gaan!

Mariska – mariska80@hotmail.com  

Vorige week heb ik samen met mijn moeder zelf mogen ervaren wat coachen met paarden voor je kan betekenen. Geloof me, het is een echte eye-opener. Hoe je je ook opstelt, wat je ook doet, de paarden laten je echt zien hoe het van binnen zit.
Ik ben van nature gewend een klein muurtje om me heen te plaatsen (beetje zelfbescherming), maar de paarden van Monique brokkelden het muurtje redelijk snel af. Dan kom je al snel bij je werkelijke gevoelens en kom je erachter waar het echt om gaat.

Het coachen met paarden is zoals ik al zei: een hele speciale ervaring om een keer mee te maken!

 

LW 

  

Wow :wat een bijzondere ervaring was mijn sessie. Super fijn.
Monique ontving me met heel veel rust en oprechte belangstelling. Het fijnste vond ik dat het niet zo uit maakte waarom ik kwam, ik hoefde het niet tot de puntjes te kunnen vertellen en bovendien voelde het zo welkom. Geen oordeel.
Reuze benieuwd naar mijn ontmoeting met de pony's stapte ik de bak in met 2 pony's.
En daar mocht het precies zo gaan als dat het gaat.
Monique geeft totale ruimte en stelt goede verduidelijkende vragen. Op die manier was het echt mijn proces en mijn ontdekkingstocht. .

Dank jullie super wel voor deze ervaring
Erg mooi

 

Joke Vruggink 

Monique deed een oproepje voor coaching.
Niet dat ik een probleem had 😐, maar leek me leuk om te doen.
Tja, wie heeft er nou geen probleem.
Je kan de Sony's niet voorliegen.
Ze maken je echt wel duidelijk waar je tegen aan loopt.
Soms zit het in je hoofd dat je dingen niet kan. Het werd mij duidelijk verteld dat ik een duw in de rug moest hebben. 2 pony's gaven me letterlijk een duw in de rug. (Of wilden me wakker maken)
Ze duwden me echt van de plek af.
Om de beurt stonden ze te geeuwen, Monique nog aan me of ik moe was. Dacht dat valt wel mee.
NIET DUS. Een week na de coaching weet ik hoe moe ik ben.
Het was een echte eye opener.
Ik moet duidelijk meer naar mezelf luisteren en niet constant doorgaan.
Ik vond het super om een coaching te ervaren. Het zijn super lieve pony's die je echt kan vertrouwen.
En daarbij natuurlijk de rust van Monique.
Fijne plek om te zijn.
Monique bedankt.

 

Alice Steen 

Midden augustus 2018 heb ik een kennismakingssessie gevolgd bij Monique. Voorafgaand niets bedacht wat ik verwachten kon. Tevens had ik wel de gedachte; ik ben niet bang voor mezelf dus ik sta overal open voor.
Soms weet je niet welke emoties je gaan overvallen als je je open stelt voor een spiegeling.

De eerste keer dat ik bij Monique was stond ik voor Sem, kan me niet meer herinneren waar ik met Monique allemaal over sprak, het gesprek was luchtig ontspannen voor mijn gevoel. Maar toch was het Sem die mij niet ontspannen vond. Hij kwam naar me toe, ik kroelde hem en hij kneep mij. Toen ik alleen was en er even over nadacht begreep ik dat ik wakker moest worden. Maar waarmee?

We logeerden op de boerderij, wilde ook graag meer over mezelf ontdekken want ik voelde me vaak gespannen hoge ademhaling.

Daar was Dixie, een lieve merrie die me feilloos aanvoelde. Contact met het paard? Totaal niets. wat ik ook deed ze draaide subtiel met de billen naar me toe. Van het gedrag van Dixie werd ik vervelend, voelde me opgelaten. Toen Monique mij uitlegde wat Dixie letterlijk deed zag ik diverse momenten voor ogen waar ik moeite mee heb, inmiddels had, in mijn leven.

Nu 4 weken later, van 1 vervelend moment in mijn leven ben ik verlost. Dagelijks houd ik energie over, ben niet meer afgemat. Kan in lastige situaties mijn ademhaling vanuit mijn keel naar mijn buik krijgen.

Het is heel bijzonder om dit te mogen mee maken, mijn dochter heeft ook 2 sessies gedaan en tot op heden merk ik verschil in haar weerbaarheid naar de wereld toe. Ze staat met de voeten in de grond!

Monique nogmaals bedankt dat toen ik wilde reserveren voor de B&B je me dit aanbood. je luisterde naar mijn verhaal waarom ik komen wilde en je hoorde mijn hulpvraag die ik zelf niet door had!
Top!

Liefs Alice en knuffels aan alle dieren en Bennie uiteraard.

 

YK

Ik heb een bijzondere pony Bhaqir van Monique mogen ontmoeten.
Het was een indrukwekkende sessie die mij heel veel gebracht heeft.
Met een lach en een traan diep gang, zover als je zelf wilt gaan.
Met opgeheven hoofd mijn toekomst in.
Monique en zeker Bhaqir Bedankt.

van D.

Het klopt wat op de site staat van Monique: een sessie bij mijn pony's zegt meer als 1000 woorden. Het klopt

Ik loop de laatste tijd nogal tegen wat grenzen aan, heb het idee dat ik voor mijn hele gezin de ballen hoog moet houden en zorg zo nu en dan slecht voor mezelf en cijfer mezelf weg. 

De laagdrempelige manier van Monique, haar kwaliteiten als coach, haar locatie, haar pony's het heeft een diepe indruk op mij achter gelaten. Dank je wel Monique voor jouw geduld, je oordeelloos luisteren en je inzichten samen met de pony's. 

We houden zeer zeker contact, ook na mijn traject. 

D. (naam bekend bij Monique) 

van M en C

Wat een bijzondere sessie mogen beleven met mijn dochter samen. Mijn puberdochter en ik leven de laatste tijd een beetje in onmin met elkaar. Ik ga er niet verder op in. Monique Weet waar het over gaat............

Het was heel bijzonder te ervaren, zowel voor mijn dochter als voor mij persoonlijk. Bij mij zit nogal wat onverwerkt verdriet wat ik nu zelf verder ga onderzoeken samen met Monique en haar geweldige pony's. Het was zeer zeker de moeite waard!!

Dank je wel Monique 

van A. 

Ik las de advertentie van Monique en was nieuwsgierig. In eerste instantie leek het mij een beetje zweverig, want ja wat kunnen die pony's je nu vertellen.......Ik kwam bedrogen uit.

Problemen heb ik niet echt (dacht ik) maar ben wel een groot dierenliefhebber. Monique ontving me heel hartelijk op de boerderij in hun gezellige ruimte. Na een korte introductie over het coachen met paarden zijn we naar Monique haar pony's gegaan. Omdat ik niet een specifieke coachvraag of hulpvraag had, zo vertelde Monique ging ik kennis maken met alle 4 de pony's. Bijzondere dieren die feilloos door hadden wat er speelde bij mij. 

We hebben thuis een druk bedrijf en ik moet een team aansturen met 40 man personeel en dat is zo nu en dan best een uitdaging, en ik ben daardoor ook altijd druk vooral in mijn hoofd. Monique begeleidde de sessie heel vertrouwd, en heeft mij doen inzien, samen met haar pony's dat het niet altijd perfect hoeft te zijn en dat ik wat liever mag zijn tegen mezelf en wat meer tijd voor mezelf mag nemen. 

Een bijzondere ervaring. 
Monique bedankt!!

van N.

Ik heb de sessie met jullie paarden gister als zeer bijzonder ervaren. De kracht van de paarden, met jouw verdieping heeft met echt op een hele positieve manier geraakt. Ik wist voor die tijd zeker niet wat ik kon verwachten, maar ooh wat ben ik dankbaar. Dit eenheidsgevoel met de groep (kudde:), het gevoel dat het goed is, de rust, het gevoel van zijn en t beeld. Ik neem het mee in mijn hart. Zo bijzonder, zo mooi, zo fijn!


Dank je wel!! We houden contact.

van Y. Ik heb meer rust dat ik de tijd mag nemen om te helen. Ik heb me ze verwonderd over de coaching van de pony. Het heeft zeker wat in werking gezet en het irriteert me dat ik nog zo veel MOET zeg je gedachten ombuigen is erg moeilijk .Ik ben afgelopen zaterdag bij een dieren communicatie dag geweest en ging ook over verdieping er is dus zeker veel aan de gang. Daar heb ik ook verteld van de veters en dat vonden ze ook bijzonder.Ik heb het gevoel dat ik nu meer open sta voor verandering.

van A.C Ik vond het erg leuk om te doen, wel confronterend, maar erg bijzonder. Denk er nog geregeld aan, je wordt even met de neus op de feiten gedrukt en dat geeft stof tot nadenken. We zijn snel geneigd om in een soort tunnelvisie te denken en door dit en wat je zei, van draai het eens on en is dat ook zo ?? ga je er toch anders over nadenken.  Het kwam zeker tot een kern, stukje van verwerking en verdriet / gemis van laatste jaren, het bewust worden ervan. Ik vond het prettig bij jou, je bent rustig en begrijpt wat de pony verteld / laat zien en kan het goed verwoorden naar de persoon. Vooral door de manier van vraagstellen kom je tot nadenken en inzichten in jezelf  

van T.  Jaaa, liever voor mezelf zijn. Niet te veel moeten van mezelf. En ik wilde je nog feedback geven: ik voelde me erg veilig bij jou. Dat was fijn. Ik had echt het gevoel dat je oordeelloos aan het luisteren was.