De Weiden - geen ervaring? 

Wat ik tijdens verschillende intake gesprekken hoor van deelnemers is dat ze het toch wel spannend vinden omdat men geen ervaring heeft met paarden of pony's. Of zelfs angst ervaren in het bijzijn van paarden of pony's. 

In mijn vak als professioneel coach met de PAS methodiek is het niet belangrijk of men ervaring heeft met paarden of pony's. Vaak lijkt het zelfs zo te zijn dat het beter is als men geen ervaring heeft. Je gaat op deze manier veel meer met een "open blik" het coaching traject in. 

Deelnemers die ervaring hebben met paarden of pony's lijken vaak al wat bevooroordeeld omdat men het gedrag van de viervoeter wel denkt te kennen. 

Ook voor mensen met angst voor paarden is deze manier van coachen geschikt. Er zal dan gewerkt worden met kleine stapjes naar het paard toe en de angst zal na verloop van tijd juist afnemen.

Sommige sessies, of delen daarvan, vinden tevens plaats zonder het paard.of de pony. 

 

Er zal ten alle tijden per persoon bekeken worden wat de mogelijkheden zijn, en waar je jezelf prettig bij voelt. Het welzijn en welbehagen van zowel mens als dier staat bij mij centraal.