De Weiden - de pony's

De pony's bij de Weiden coachen met paardenkracht leven in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. Dat wil zeggen dat mijn pony's niet op stal staan maar 24/7 buiten leven, uiteraard met een schuilstal. Ik ben een groot voorstander van het Paddock Paradise principe, waarbij de pony uitgedaagd wordt veel te lopen en moeite moet doen om aan hun eten te komen. Dit is bevorderlijk voor het algehele welzijn van het dier.

In mijn beleving is een pony niet gemaakt om 24 uur per dag op stal te staan. Mijn pony's krijgen ook geen krachtvoer (brokken) te eten. Ze krijgen wel onbeperkt ruwvoer in de vorm van goed, biologisch hooi wat 2 keer per jaar geleverd wordt door Paddock Paradise Nederland wat aangevuld wordt met diverse supplementen zoals vitaminen, mineralen, kruiden, lijnzaad en zemelen.

De pony's staan onder constant toezicht van paardenkliniek de Graafschap dierenartsen uit Vorden.

Als het nodig is worden de pony's behandelt door ostheopaat Aike Kraaijenvanger uit Winterswijk. 

De hoeven van de pony s worden 1 keer in de 5 weken bijgehouden door Susanne de Kloe.

Darlin DIXIE Kodie is een kruising paint, die sinds 2012 in mijn bezit is (geboren in 2002). Het is een lieve, sensitieve merrie die graag deel uit maakt van de groep. Ze is tevens de leidster van deze groep.

Dixie zelf heeft duidelijke leiding nodig. Krijgt ze deze niet, dan zal ze de leiding zelf nemen. Dit zal ze ook in de sessies snel aan de deelnemer laten zien. Dixie is een bijzondere, maar zeer ervaren en wijze merrie.

Op vrijdag 23 september 2022 hebben we geheel onverwacht en zeer plotseling afscheid moeten nemen van deze bijzondere krachtige grand dame. We gaan haar vreselijk missen.......

 


BHAQIR van stal Break of Dawn is een shetlandpony (geboren in 2008) en een beetje de macho van het gezelschap. Altijd in voor een spelletje en grote maatjes met Akbhar.

Bhaqir is een erg fijne coachpony die graag meewerkt. Hij zal het echter gelijk laten weten wanneer je zelf niet duidelijk bent.

Het is een kleine pony met een zeer groot ego!
 

AKBHAR van stal Break of Dawn is een shetlandpony (geboren in 2007) en een echte kindervriend.
Bhaqir en Akbhar zijn samen opgegroeid bij hun fokker in Friesland, van wie wij ze in 2010 hebben gekocht.

Beide shetlandpony’s worden ingezet voor het waardevolle programma “paardenkracht voor pubers”

Akbhar is erg zachtaardig. Toch houdt hij zich goed staande in deze groep "pony power".

 


 

SAM'S NUGGET van de Weiden (Sem) is geboren op 3 juni 2016 en het eerste veulen van Dixie, en ook het eerste veulen wat door mijzelf gefokt is. Zijn vader is een Rocky Mountain Horse.

Sem is een pony die duidelijke leiding nodig heeft. Krijgt hij dit niet, dan neemt hij zelf de leiding.

Sem is goed opgevoed en weet zijn plekje in de groep. Hij wijkt niet van zijn moeders zijde.

Deelnemers zijn geraakt door zijn vriendelijkheid, maar ook zijn doortastendheid.

Sem is verkocht maar verdient hier wel een plekje!