Ik ben Monique, een enthousiaste en ondernemende vrouw met een groot gevoel voor rechtvaardigheid.
Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor mijzelf maar ook voor de jongeren waarmee ik werk. Door mijn volharding en vertrouwen in mezelf, ben ik op weg een betere versie van mezelf te worden.
Ik help (jong) volwassenen vanaf 18 jaar (M/V) meer zelfvertrouwen te krijgen en sterker in hun schoenen te staan, door een laagdrempelige manier van coaching aan te bieden samen met mijn pony's zodat ze een betere versie van zichzelf worden.

Al op jonge leeftijd raakte ik besmet met het "paardenvirus" en kreeg ik van mijn vader mijn eerste pony Katja. Hiernaast ben ik te zien als jong 16 jarig meisje met mijn eerste grote liefde Katja. 

 

Ik ben altijd gefascineerd geweest door het gedrag van zowel mens als dier en het was dan ook niet vreemd dat ik na mijn carriere switch gekozen heb om voor het prachtige vak paardencoach te gaan leren. 

Sinds 2017 ben ik gecertificeerd en gediplomeerd coach en hanteer ik de PAS methodiek. In de jaren daarvoor heb ik diverse verdiepingsworkshops en opleidingen tot coach gevolgd. Nog regelmatig volg ik bijscholingen en intervisie bijeenkomsten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van coaching en paardencoaching.

De kernwoorden die mij als coach typeren zijn: authenticiteit - integer - passie - vertrouwd - gedreven - professioneel - ervaren

 

Kennis en passie

Als (jong) kind, maar zeer zeker ook als puber, had ik op school en thuis het gevoel dat ik in het gareel moest lopen. Ik moest doen wat er van me verwacht werd. Op de momenten dat ik me verzette of ergens tegenin ging, kreeg ik straf. Ik voelde me vaak opgesloten en kreeg het gevoel dat het nooit goed (genoeg) was. Steeds meer verlangde ik naar vrijheid en ruimte voor mezelf. Die ruimte vond ik uiteindelijk bij mijn paarden en pony's.

Mijn hele leven lang ben ik op zoek geweest naar een eigen identiteit. Dit ging gepaard met diepe dalen en veel vallen en opstaan. De paarden hebben tijdens deze zoektocht altijd een belangrijke rol gespeeld. Behalve dat ze me de rust en ruimte gaven die ik nodig had, gaven ze me inzichten in wie ik was en wat ik wilde. Ik ben mede hierdoor altijd zeer gefascineerd geweest door het gedrag van mens en dier.

De paarden en pony’s hebben mij geholpen mijn leven op orde te krijgen. 

Hoe bijzonder is het dan als ik met mijn eigen pony's andere mensen kan helpen en wellicht tot nieuwe of andere inzichten kan brengen? Ik help je graag op weg!