Over mij - de coach

Ik ben Monique Weiden-Schreurs (1967) uit Beltrum en ben geboren en getogen in Venlo. Door mijn werk, mijn stages en de vele opleidingen, veelal op paardensportgebied, ben ik uiteindelijk in 2010 in de Achterhoek terecht gekomen.

Sinds 2019 ben ik gecertificeerd en gediplomeerd PAS-coach. In de jaren daarvoor heb ik diverse verdiepingsworkshops en opleidingen tot coach gevolgd. Nog regelmatig volg ik bijscholingen en intervisie bijeenkomsten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van coaching en paardencoaching.

Samen met mijn man Bennie run ik naast mijn coaching en begeleiding praktijk een melkveehouderij en educatieboerderij genaamd ‘de Weiden’.

Kennis en passie

Als (jong) kind, maar zeer zeker ook als puber, had ik op school en thuis het gevoel dat ik in het gareel moest lopen. Ik moest doen wat er van me verwacht werd. Op de momenten dat ik me verzette of ergens tegenin ging, kreeg ik straf. Ik voelde me vaak opgesloten en kreeg het gevoel dat het nooit goed (genoeg) was. Steeds meer verlangde ik naar vrijheid en ruimte voor mezelf. Die ruimte vond ik uiteindelijk bij mijn paarden en pony's.

Mijn hele leven lang ben ik op zoek geweest naar een eigen identiteit. Dit ging gepaard met diepe dalen en veel vallen en opstaan. De paarden hebben tijdens deze zoektocht altijd een belangrijke rol gespeeld. Behalve dat ze me de rust en ruimte gaven die ik nodig had, gaven ze me inzichten in wie ik was en wat ik wilde. Ik ben mede hierdoor altijd zeer gefascineerd geweest door het gedrag van mens en dier.

De paarden en pony’s hebben mij geholpen mijn leven op orde te krijgen. Hoe bijzonder is het dan als ik met mijn eigen pony's andere mensen kan helpen en wellicht tot nieuwe of andere inzichten kan brengen? Ik help je graag op weg!