De coach 

Ik heb altijd al een voorliefde voor paarden en pony's gehad. Ik voelde mij als kind al verbonden met deze bijzondere dieren en voelde mij veilig in hun nabijheid. 

 

Ik ben Monique Weiden-Schreurs (1967) uit Beltrum, geboren en getogen in Limburg (Venlo). Door de vele stages en opleidingen, veel op paardensportgebied, uiteindelijk in 2010 in de Achterhoek terecht gekomen. 

Hier heb ik samen met mijn man Bennie een VOF (melkveehouderij, educatie en logeerboerderij "de Weiden").

Voor informatie over onze multifunctionele veehouderij verwijs ik je graag door naar onze website.

 

De kernwoorden die mij typeren zijn: authenticiteit - integer - passie - vertrouwd

Mijn missie is om de natuurlijke kracht van mensen aan te spreken. Door meer bewust zijn te creëren komt er zicht op je eigen mogelijkheden. Oog in oog met zo’n zuiver en krachtig dier ontmoet je jezelf. Zo vind je antwoorden op je eigen ontwikkelvragen.


 

Wat mensen van mij zeggen en hoe zij mij ervaren aan de hand van mijn naam (Monique = adviseur):

Moedig
Ondernemend
Nuchter
Integer
Q
Uitnodigend
Eerlijk 


Als (jong) kind, maar zeer zeker ook als puber, had ik op school en thuis bij mijn ouders het gevoel dat ik in het gareel moest lopen en maar moest doen wat er van me verwacht werd. Op de momenten dat ik me verzette, en ging bokken en steigeren kreeg ik straf. Ik voelde me vaak opgesloten en kreeg het gevoel dat het nooit goed was. En steeds meer verlangde ik naar vrijheid en ruimte voor mezelf.
Die ruimte vond ik bij mijn paarden en pony's.

Door mijn opleiding als paardenverzorgster en mijn latere opleiding als hondentrimster en hondengedragstherapeut, ben ik altijd zeer gefascineerd geweest door het gedrag van mens en dier.

Mijn hele leven ben ik op zoek geweest naar een eigen identiteit. Dit ging gepaard met vele diepe dalen en veel vallen en opstaan. De paarden hebben altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld.

Hoe bijzonder is het dan als je met je eigen pony's andere mensen kunt helpen en wellicht tot nieuwe (andere) inzichten kunt brengen. Ik help je graag op weg in samenwerking met mijn pony's.