Verandering

Gepubliceerd op 24 september 2023 om 18:08

Verandering.....oei niets is zo moeilijk om te veranderen van iets wat je al je hele leven lang zo doet zoals je het doet. 
Ik denk dat we het allemaal wel kunnen beamen. 

Gezonder gaan leven, gezonder gaan eten, afvallen, liever zijn voor jezelf, stoppen met roken, stoppen met drinken, stoppen met drugs, enz enz enz. 
We herkennen het allemaal . 

Wat maakt het nu zo moeilijk om iets te veranderen wat je niet meer dient? 

We hebben een heel ingenieus brein, waar een lijf aan "hangt". En die komen niet vaak met elkaar overeen. 
Neem een voorbeeld aan afvallen; misschien heb je al zoveel geprobeerd om af te vallen, je lijf weet dat het beter is van die overtollige kilo's af te komen......maar dat hoofd.......
Je lijf weet dat het beter is om gezonder te gaan leven......maar dat hoofd......

Ons hoofd en ons lijf zijn niet van elkaar gescheiden. 
Vaak is het het NIEUWE waar we zo huiverig voor zijn. Op de oude plek weten we precies wat we hebben, want dit ben je zo gewend. De nieuwe plek is nieuw en we weten niet wat dat ons gaat brengen. 

En dat voelt niet comfortabel. Het is een nieuw te bewandelen pad wat je niet kent. En veel makkelijker is het om op die oude plek te blijven want daar weet je hoe het werkt. Ook al weet je bijvoorbeeld dat het niet de meest gezonde plek is om te verblijven. 

In mijn vorige blog schreef ik al over mijn eigen dilemma, namelijk mijn overgewicht waar ik al vanaf kinds af aan mee struggel. De foto hiernaast is een jonge Monique van toen 16 jaar met mijn eerste pony Katja. Toen had ik al overgewicht alleen veel minder als tegenwoordig. Dit is er op of aan "gekweekt" (helaas). Had ik er last van? Geen flauw idee.....ik heb mezelf nooit echt mooi gevonden en had wel een lage dunk over mezelf. Mijn eigenwaarde was ver te zoeken. 
Naarmate ik ouder werd, kwamen ook de kilo's erbij. En dan ga je eens naar de dokter die je weer doorstuurt naar een voedingsdeskundige o.i.d. 

Eigenlijk hebben ze mij nooit iets gebracht. Alleen maar meer kilo's!
Hoe dat kan? Nu ik zelf coach ben en het nodige zelfonderzoek heb gedaan, veel boeken heb gelezen over mindset e.d ben ik er inmiddels wel achter. 
Tuurlijk is ook voor mij de verandering lastig en moeilijk. Maar er is in al die jaren dat ik dokters, voedingsdeskundigen en weet ik al wat niet meer heb bezocht, nog nooit iemand geweest die aan mij heeft gevraagd hoe het nu echt met mij ging of hoe het thuis was, of op school? Nooit!
Want het overgewicht is een feit maar niemand heeft er ooit gekeken wat de oorsprong (of basis of pijn) is van die overtollige kilo's. 
En persoonlijk denk ik dat dit met heel veel dingen zo gaat. Bekijk het eens wat meer vanuit de holistische wijze; en dat is geen symptoombestrijding (in mijn geval het overgewicht), maar het geheel proberen te omvatten. De basis van het "probleem" te onderzoeken. 
En dat is nu net waar bij heel veel mensen de pijn ook zit. En die pijn willen we vaak niet (meer) voelen of zien. 
En daarom is die verandering ook zo moeilijk, want dan komen we ook bij de pijn. Maar de pijn hebben we nodig en moeten we onder ogen zien om daadwerkelijk te kunnen veranderen. 

En dat is waar ik jou mee kan helpen. Veranderen in iets wat JIJ moeilijk vind. Ik heb zelf al een heel traject doorlopen, en kan jou helpen naar gedragsverandering. 
Hoe?
Samen met mijn pony's, verschillende gesprekstechnieken en oefeningen gaan we onderzoeken wat jou belemmerende overtuigingen zijn om jou mooiste leven te gaan leven. 
Want: HET LEVEN IS GEEN GENERALE REPETITIE, vergeet dat niet. 

Gun jezelf een ervaren coach die de nodige levenservaring heeft om samen het traject in te gaan. Op onze boerderij in een ongedwongen setting. 

Spreekt jou dit aan, en wil je iets veranderen in je leven maar loop je vast of weet je niet hoe, of heb je al zoveel geprobeerd en lukt het je maar niet? Laat mij met je meelopen en samen gaan we op onderzoek uit en gaan we jou hoofd als het ware "resetten". 

Jij bent het waard want iedereen is uniek op zijn eigen manier. 

Stuur me een bericht of vraag mijn gratis E-book aan. 

@Monique

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.