In de wachtkamer van je eigen leven

Gepubliceerd op 24 december 2023 om 18:15

In de wachtkamer van je wat.......ik zie jullie al fronsen en denken. Oke, Monique heeft niet zoveel met de feestdagen (en dat is DE (mijn) waarheid) dus kraamt ze wat onzin uit. 

Nee hoor je leest het goed in de wachtkamer van je eigen leven. Als je nieuwsgierig bent lees je verder en anders sla je het mooi over. 
Ik ben helemaal fan van Jurriaan Galavazi zijn boeken "jij bent de liefde" en "van klacht naar kans". Met zijn soms wat confronterende insteek zet hij je aan het nadenken over de dingen die je zoal kunnen plagen in je leven. Niets meer en niets minder. Makkelijk te lezen, geen dokterstaal maar gewoon duidelijk omschreven hoe ook JIJ een andere blik op zaken kunt krijgen als je maar wil en als je maar weet hoe!

Na zijn boeken te hebben gelezen werd ik ook wel nieuwsgierig naar wat hij nog meer in zijn etalage heeft staan, en kwam bij de online cursus uit die dus "uit de wachtkamer van je eigen leven" heet. 
Deze cursus is voor iedereen die iets wil veranderen en er open voor staat om in de spiegel te kijken. Voor iedereen die klaar is voor verandering, en een stuk diepgang wil. 

Persoonlijk sta ook ik voor keuzes die ik in mijn leven mag gaan maken. Daar doe ik het dus ook voor, maar zeer zeker ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Want ook de dingen die ik uit deze cursus meeneem kan ik weer gebruiken in mijn eigen coachpraktijk. 

En wat geeft die man je een inzichten!!

Je wil graag anders, en toch verval je steeds weer in oude patronen.........
Hoe kun je trouw blijven aan jezelf? Hoe kun je trouw blijven aan je eigen normen en waarden?

Als het spannend, ingewikkeld of lastig is/wordt dan kun je leren jezelf te begeleiden, zodat ook jij jou mooiste leven kunt gaan leven. Een leven wat kloppend en passend is voor jou.
Dat je ook de verbinding met andere mensen weer aan kunt gaan die jou naar waarde inschatten om wie jij bent, en niet om wie jij hoort te zijn in andermans ogen. 

Zo, dat is even de vinger op de zere plek leggen! Want ik weet bijna zeker dat er hele volksstammen leven naar de maatstaven van een ander. Je bent het zo gewend, en je doet eigenlijk al je hele leven niet anders. Veilig vanuit de plek die je al je hele leven inneemt. 
Het moment dat we dingen willen veranderen, vraagt dit om moed en zeker ook doorzettingsvermogen. En......je zult mensen gaan teleurstellen. Durf jij die uitdaging aan te gaan? 

Jurriaan beschrijft in zijn boek "van klacht naar kans" de 10 escapes of vluchtroutes die we dagelijks toepassen met het idee dat we stappen zetten. In feite houdt het ons weg van de zin om te veranderen, en daarmee van wie we werkelijk zijn: 

* ja, maar.....;

* vertellen wat iets "niet" is;

* gevoel;

* schuldgevoel;

* proberen;

* soms; 

* de "als" ...en "dan"...valkuil;

* moeten;

* de "waarom" vraag;

* aanvaarding. 

Een uitgebreide beschrijving over deze 10 escapes kun je lezen in "van klacht naar kans"

 

Nu zul je wellicht denken dat dit een verkooppraatje of reclame is voor Jurriaan. Maar dat is het niet. Ik hoop je te inspireren met mijn ervaring van het lezen van zijn boeken. Veranderen kun je alleen zelf. 
Ik kan je er echter wel bij en mee helpen. Door op een liefdevolle en professionele wijze met jou in gesprek te gaan kunnen we samen gaan onderzoeken wat het voor jou zo lastig maakt iets te willen veranderen, en wat je valkuilen zijn natuurlijk. 

Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen? Wil jij nu eindelijk eens af van al die belemmerende overtuigingen die jou er van weerhouden jouw mooiste leven te gaan leven, zoals het voor jou bedoeld is? 

Stuur me dan een bericht. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. 

Gun jezelf je mooiste leven te gaan leven. Je bent het waard. 

@Monique


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.