In je kracht staan

Gepubliceerd op 27 oktober 2021 om 16:03

De foto hiernaast is het Belgisch trekpaard (overigens niet in mijn bezit). Het Belgisch trekpaard is in mijn ogen een prachtig voorbeeld van een ruwe bolster, blanke pit. Een krachtig dier met een peperkoeken hartje, heel zacht. 

Ze worden hier en daar veel ingezet voor het coachen met paarden. Ooit hoop ik zelf in het bezit te zijn van zo'n reus met zijn krachtige uitstraling. 

Je komt de term "in je kracht staan" veelvuldig tegen. Maar wat zegt dit nu?
Ik kan natuurlijk alleen maar over mezelf spreken.
Laatst had ik een bericht geplaatst op een van de socials en kreeg daar een mooi bericht op terug van een collega boerin "prachtig hoe je met de landbouw mensen in hun kracht gaan leren staan".

Die uitspraak heb ik eens even op me in laten werken en kwam tot de conclusie dat het inderdaad heel erg mooi is dat ik op onze bijzondere en unieke plek in Beltrum mensen in hun kracht mag laten gaan staan, samen met mijn pony's. 

De landbouw die al zo lang (ten onrechte) in een negatief daglicht staat. Er gaat geen dag voorbij of we horen er wel iets over. Doordat ik zelf mede ambassadeur ben van TeamAgroNL (https://teamagro.nl) draag ik de landbouw een warm hart toe. Ik laat negatieve berichten zoveel mogelijk buiten mijn deur en zet me dagelijks in om de boer-burger verbinding te verbeteren. Want ben eens eerlijk wanneer heb jij voor het laatst een boer gesproken? Wanneer ben jij voor het laatst op een boerderij geweest? Long time ago.......? 
Ik ben van mening dat er veel teveel OVER de boeren wordt gesproken, en veel te weinig MET de boeren. 
We hebben allemaal een mening maar weet jij wat er echt nodig is om al die duurzame producten die we in Nederland verbouwen en produceren op jou bordje komen? 

Boeren werkten eerder veel met de Belgische trekpaarden om bijvoorbeeld het land te bewerken. Boeren zijn al heel lang erg krachtig en in mijn ogen staan juist de boeren die elke dag 24/7 voor ons voedsel zorgen "in hun kracht", met de voeten in de klei, bezig met de natuur en het verzorgen van hun vee en gewassen. 

Dus daarom vond ik de uitspraak van mijn collega zo mooi en ......pakkend "prachtig hoe je met de landbouw mensen in hun kracht gaan leren staan".

Maar wat zegt dit nu ........ in je kracht staan? Wanneer sta jij in je kracht?

Ik kan natuurlijk alleen maar over mezelf spreken. Ik sta normaal gesproken in mijn kracht als ik mijn werk kan doen, me kan bewegen zonder erbij na te hoeven denken hoe ik dit doe, als ik goed slaap, als ik mijn sociale contacten kan onderhouden, nou en zo kan ik nog wel even doorgaan. 
En juist dat is nu het punt waardoor ik op dit moment even niet in mijn kracht sta, helaas. Er is staar geconstateerd in mijn rechter oog en ik moet hier aan geopereerd worden. De operatie zal 4 november plaats vinden. Men zegt dat het een routine klusje is......nou ik zie er als een berg tegen op, maar dat heeft ook met een ander thema te maken waar ik erg gevoelig voor ben en dat is dat ik geen controle heb over de situatie en ik zal me over moeten geven aan de deskundigheid van de arts die mij gaat opereren!

Op dit moment sta ik dus allerminst in mijn kracht omdat ik beperkt ben in mijn doen en laten, ik kan en mag geen auto rijden enz. Gelukkig allemaal maar een beperkte periode maar toch. 

Ik denk dat we het allemaal wel herkennen, even niet in je kracht staan, even in zak en as zitten, het even niet meer zien zitten, het even allemaal heel zwart/wit zien. De wereld vergaat nog net niet, maar toch......

Belangrijk is voor jezelf te bepalen hoe lang je in zak en as wil blijven zitten. Overigens kunnen de gebeurtenissen wel zo heftig zijn dat je ook hier geen grip meer op kunt hebben, daar ben ik me ook terdege bewust van. En ook hier heb ik zelf al eens voor gestaan. 

Het contact aangaan met een paard of pony in een coach sessie kan je weer even in je kracht laten staan, je even laten voelen waar het nu eigenlijk om gaat in het leven. 
Deze krachtige maar tevens gevoelige dieren geven je een stukje vertrouwen wat jij nodig hebt om alles weer in perspectief te zien. 

Deze krachtige en gevoelige dieren kunnen je weer het gevoel geven van gehoord en gezien worden zoals jij bent. Want elk mens is mooi en uniek op zijn eigen manier. 
We leven met 17 miljoen mensen op deze aarde en elk mens is uniek en krachtig op zijn eigen manier!

Nu je dit gelezen hebt, vraag ik jou: sta jij in je kracht? Kun jij de wereld aan? 

Heb je hulp nodig van mij en mijn pony's om weer in je kracht te komen staan? Laat dan een bericht achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. 

@Monique


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.