Verbinding

Gepubliceerd op 12 november 2021 om 14:05

Verbonden zijn met jezelf, verbonden zijn met je partner, vriend(in). Iedereen geeft er natuurlijk zijn eigen betekenis aan. 
Verbinding bij de paarden betekent veiligheid en vertrouwen. Op elkaar kunnen vertrouwen, blindelings. 
Vertaal ik dit naar ons mensen in het dagelijks leven, dan denk ik dat wij als mensen de verbinding met onszelf vaak kwijt zijn. 
Ga bij jezelf maar eens na; hoe vaak "moeten" wij iets van onszelf of van de buitenwereld?
Hoe vaak gaan we niet aan ons gevoel voorbij omdat er een bepaalde verwachting is? Sta jij in verbinding met jezelf? 

 

In mijn ogen is de tijd waarin we nu leven met alle beperkingen rondom corona juist de tijd om weer te leren met onszelf in verbinding te komen.
We worden beperkt in onze vrijheden, kunnen niet dat doen wat we normaal altijd deden, we zijn op onszelf teruggeworpen. Moeder aarde zal er vast een bedoeling mee hebben. Want niets is toeval denk ik persoonlijk. 

 

Als ons hoofd verbonden is met ons hart dan zijn we in balans en zijn we niet zo snel van ons stuk te brengen. Zijn we uit balans, dan zijn we de verbinding met onszelf kwijt. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben. We kennen allemaal wel iemand die eens een burn out heeft gehad, overspannen is geweest of depressief. Of dat we er zelf ooit mee te maken hebben gehad of dit nog hebben. 

Wat ik veel meemaak in de sessies die ik begeleid met de pony's,  is dat mensen er moeite mee hebben als de pony's niet aansluiten bij het contact maken, ze lopen weg en gaan hun eigen ding doen.
Deelnemers lijken gefrustreerd, voelen zich afgewezen en zijn vaak wat uit het veld geslagen. Als ik mensen dan vertel waarom de pony's dit doen, dat ze "uit" hun hoofd" mogen gaan, gedachten stop zetten en meer op het gevoel gaan werken, sluiten de pony's vaak ook weer aan. 
Gedachtes gaan en komen de hele dag door. Ga er maar eens op letten. 

Alles wordt ook weer terug gekoppeld naar het dagelijks leven. Verbinding maken en verbinding vast houden kan zo lastig zijn. 
We gaan juist merken als we meer met onszelf in verbinding staan, dit ook terug zien in het contact met anderen. 
Dus vraag ik jou eerlijk te kijken naar jezelf en je af te vragen "sta jij in verbinding met jezelf"? 

Mijn pony's en ik kunnen jou helpen de verbinding of het contact met jezelf (weer) te herstellen. 

Durf jij de uitdaging aan te gaan? 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.