Doe ik het goed?

Gepubliceerd op 20 november 2021 om 18:05

Altijd maar die goedkeuring nodig hebben. Ilse werd er zo nu en dan knettergek van!

Ilse is een vrouw van ongeveer 45 jaar, en staat op het punt haar eigen bedrijf te willen beginnen. Ze heeft mijn naam gekregen van haar huisarts om eens te onderzoeken waar haar onzekerheid vandaan komt, die steeds erger lijkt te worden naarmate ze ouder wordt. 

We gaan met Bhaqir aan de slag, mijn kleine grote vriend waar ik zo graag mee samenwerk en die al zoveel mensen zoveel mooie inzichten heeft gegeven. 

Ik zet een paar pionnen in de bak neer en vraag Ilse nadat ze kennis heeft gemaakt met Bhaqir hem mee te willen nemen door de pionnen. 

Eigenlijk heb ik het niet zo heel snel in de gaten maar het moment dat ze samen beginnen te lopen heeft ze al verschillende vragen gesteld: 

  • Doe ik het goed? 
  • Vind hij dit wel leuk? 
  • Hoe lang moet ik dit doen? 
  • Moet ik harder? 
  • enz........

Na al haar vragen, stopt Bhaqir pardoes met lopen, verzet geen stap meer, en gaat zijn eigen ding doen. 
Zelf heb ik even tijd nodig om te verwerken wat ik zie, en dan in 1 keer realiseer ik het me, en vraag ik Ilse wat het maakt dat ze de goedkeuring van mij nodig heeft? 

Ilse wordt erg verdrietig, kijkt Bhaqir aan en begint zachtjes te huilen. 
Dit is nu wat er altijd gebeurd zegt Ilse, al van jongs af aan moet ik de goedkeuring hebben van toen vooral ouders,  om te horen dat ik op de goede weg zit. Ik heb het nooit willen zien, maar nu realiseer ik het me. En die onzekerheid begint me nu in de weg te zitten, net nu ik een eigen bedrijf wil beginnen. 

Het gebeurt niet vaak dat iemand zo snel tot inzichten komt. 
Ik ga hier met Ilse over in gesprek terwijl Bhaqir bij ons aansluit en naast Ilse gaat staan. We spreken af dat we een volgende sessie hierop voort borduren, en dat vind Ilse een goed idee. Ze is behoorlijk aangedaan door de kleine pony die haar zo snel tot dit inzicht bracht. Ze bedankt Bhaqir, die zich weer bij de groep kan voegen en Ilse en ik gaan nog even wat drinken om na te praten. 

Je zult snappen dat deze vastgeroeste patronen niet in 1 keer in ander gedrag zullen veranderen. Ilse in dit geval leeft al bijna 30 jaar in een soort van overleving stand, altijd goedkeuring nodig hebben van iemand anders gaat je op een gegeven moment opbreken. 
Ik denk dat er erg veel mensen zijn die dit zullen herkennen. Onzekerheid, faalangst, bang om fouten te maken, enz. 
Je wordt ouder, krijgt andere inzichten en dan kun je jezelf behoorlijk tegen komen. Ook ik spreek hierbij uit ervaring. 

En ook ik heb bij de paarden en pony's al verschillende mooie inzichten gekregen. Om tot verandering te komen zijn er eerst inzichten nodig. 

Je moet er aan toe zijn om dat stukje wat ver weggestopt zit in je onderbewustzijn onder ogen te zien, en er iets mee te doen. 
De pony's kunnen je hier snel mee helpen, zo ook als in dit geval bij Ilse. Pony's en paarden hebben geen dubbele agenda, en weten je snel te raken met hun gedrag wat zo puur en eerlijk is. 

Ilse heeft hier nog 4 sessies gehad met steeds een tijd van 14 dagen ertussen. Elke sessie kwamen we dichterbij haar gevoel, hadden we mooie gesprekken, liepen we samen een mooi pad met verschillende obstakels; letterlijk en figuurlijk want we gaan daadwerkelijk aan de slag met verschillende attributen om obstakels te overwinnen met daarbij de waardevolle feedback van de pony's. 

Ilse is inmiddels een jaar verder en ik heb af en toe nog contact met haar (ik vind het zelf prettig contact te houden voor een bepaalde tijd om enigszins een vinger aan de pols te houden, maar ook puur uit interesse hoe iemand het geleerde toe gaat passen in de dagelijkse praktijk). 

Het gaat erg goed met Ilse, ze is inmiddels haar eigen bedrijf begonnen, heeft haar oude patronen overboord gegooid om er met frisse nieuwe inzichten en een zak vol met zelfvertrouwen tegen aan te gaan als een "nieuwe" Ilse 2.0

Zoals ze zelf zegt "elke keer als het even moeilijk is denk ik even aan die kleine zwarte pony........"

 

Wil jij ook van je oude vastgeroeste patronen af, die je in de weg zitten? Wil jij jouw mooiste leven gaan leven? 

Stuur me een mail: monique@deweidenpaardencoaching.nl 

Of laat een bericht hieronder achter. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.