Welke stap ga jij zetten om je mooiste leven te leven?

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 16:48

Klinkt zo simpel he? Leef je mooiste leven? Hoe ziet jou mooiste leven eruit? Vraag jij je dat wel eens af? 
Vragen waar je waarschijnlijk zo 1,2,3 geen antwoord op weet.

Ik ben hier de zelf de laatste tijd veel mee bezig. 
Ik ben nu 54 jaar en heb in principe de helft van mijn leven gehad. Een leven vol ups en downs. Maar....1 ding is zeker uit elke down, of uit elk diep dal ben ik weer sterker uitgekomen. Als je er midden in zit, besef je je dat nog niet zo, maar uit ervaring weet ik dat het waar is. 

Elke 10 jaar schijn je een soort van metamorfose door te maken. Je wordt ouder, en ik hoop ook wijzer. 
Daar waar je eerder nog zo druk kon maken om iets,  laat je je nu je ouder wordt, niet meer zo snel van je stuk brengen. 

Maar het heeft moed en doorzettingsvermogen nodig om dit inderdaad ook zo te zien, te ervaren en te voelen. 
Daar waar ik me bijvoorbeeld 15 jaar geleden nog erg druk kon maken om wat "men van mij vond" of "hoe ik mijn leven leefde", kan dit me nu eigenlijk niet meer zo heel veel schelen wat een ander van mij denkt. Ik leef mijn leven zoals ik dat wil. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat k geen rekening houdt met andere mensen, want dat doe ik wel, maar ik maak me er niet meer zo druk om!

En dat voelt best wel als een verlichting als ik het zo mag zeggen. 

Veel mensen zullen het niet snappen. Want zeg nou zelf, je leeft toch het liefst zoals anderen dat van jou verwachten? Dat is in elk geval wel het meest veilige want je hebt het altijd al zo gedaan. Toch? 
Ga maar eens na bij jezelf. 
En uiteraard is dit niets ten nadele van niemand! Begrijp me hierin niet verkeerd. Iedereen moet dat doen wat goed voor hem of haar is en voelt. 

Door de jaren heen heb ik heel wat coach opleidingen gevolgd die me stuk voor stuk heel veel inzichten in mezelf hebben gegeven. En ik heb veel mooie mensen mogen ontmoeten. 

Ik ben gecertificeerd paardencoach en begeleid jongeren en (jong) volwassenen vanaf 16 jaar die tegen bepaalde vraagstukken aanlopen in hun leven, die moeite hebben met bijvoorbeeld hun grenzen aan te geven, het moeilijk vinden keuzes te maken of moeite hebben met voor zichzelf op te komen, een laag zelfbeeld hebben of weinig zelfvertrouwen.  Zomaar een paar thema's die je behoorlijk kunnen plagen jouw mooiste leven te gaan leven, zoals JIJ dat wil. 
Deze coach gesprekken of begeleiding kunnen zowel met als zonder pony's plaats vinden op onze prachtige locatie op het platteland van Beltrum. 

Maar sinds vorige maand ben ik ook gecertificeerd autisme coach, waar ik mega trots op ben. Ik begeleid gemiddeld opgeleide (jong) volwassenen vanaf 18 jaar (M/V) met (kenmerken van) autisme. Ik bied 2 waardevolle programma' s aan: "meer rust en minder stress bij autisme" en "betere (werk) relaties bij autisme". Deze gesprekken kunnen zowel online als live plaats vinden. 

Mensen met (kenmerken van) autisme hebben vaak moeite met veranderingen bijvoorbeeld, of raken snel overprikkeld, of gestrest. Maar natuurlijk zijn het ook mensen, net als iedereen met grote kwaliteiten. 
Met deze mensen ga ik graag onderzoeken naar de oorzaken en we gaan uiteraard op zoek naar oplossingen. Zo krijg je meer inzichten m.b.t de (kenmerken van) autisme. 
Want het leven hoeft niet zwaar te zijn. Je hebt alleen een goede coach nodig die de juiste tools heeft en jou de juiste handvatten kan bieden om ook jou je mooiste leven 

te gaan leren leven. Hoe klinkt dat? Wil jij nu weten of ik de juiste gesprekspartner ben voor jou, met behoorlijk wat levenservaring? 
Stuur mij dan een bericht en ik neem binnen 24 uur contact met je op: monique@deweidenpaardencoaching.nl 

Je hoeft niet gediagnosticeerd te zijn en ik werk  niet met wachtlijsten, wat op veel plekken wel het geval is!

Gun jezelf een investering in jezelf om jou mooiste leven te gaan leven. Je bent het waard namelijk. 

@Monique