Coachen met paardenkracht

 

Het coachen met paarden, wat is dat nu precies en waarom is het nu zo bijzonder?

We kennen paarden en pony's eigenlijk allemaal omdat we er wel eens op gereden hebben of we kennen ze vanuit de wei. En bijna iedereen heeft ontzag voor deze bijzondere viervoeter; groot, sterk en wellicht onvoorspelbaar. We hebben er allemaal wel een gevoel bij.
Het is absoluut niet noodzakelijk dat je ervaring hebt met paarden. Want zelfs mensen met een angst voor deze dieren kunnen wij een steuntje in de rug geven. Deze angst zegt (vaak) ook iets over onszelf.

Tijdens de sessies wordt er niet op de pony's gereden. Alle oefeningen worden vanaf de grond gedaan.

Mooie ervaring van een van de deelnemers: tijdens mijn kennismaking met de pony, pakte hij mijn jas enkele keren vast. Na een behoorlijke confronterende vraag wat dit met mij deed , kwam ik tot de conclusie dat ik verder mocht met mijn thema LOSLATEN.......

 

* Heb je moeite om je eigen grenzen aan te geven en te voelen?
* Voel je je onzeker of vind je het moeilijk om keuzes te maken?
* Kamp je met angsten, zoals faalangst?
* Heb je moeite met contact en communicatie met anderen?
* Wil je meer inzicht krijgen in bepaalde patronen of overtuigingen?
* Loop je vast in je relatie, of op je werk?

Dan loop ik graag een stukje mee in jouw eigen unieke traject, zonder "zweverig gedoe".

 

Wat kun je verwachten?

  • Je leert om de verbinding met jezelf te herstellen, zodat je meer rust, geluk en vrijheid ervaart.
  • Je krijgt meer inzicht in wie jij bent en wat je nodig hebt om je balans te vinden.
  • En je krijgt meer vertrouwen in jezelf, zodat je ook in het contact met anderen bij jezelf kunt blijven.

Ik heb geleerd verschillende coach methodieken toe te passen binnen een coachsessie. Waardoor er altijd wel een methode voor jouw tussen zal zitten die jouw zal aanspreken en waar jij je prettig bij kunt voelen.

Coachen met paarden

Ik zie de paarden en pony's tijdens mijn werk als collega's en niet als hulpmiddel.
Het paard of de pony reageert direct op jouw gedrag en op jouw gevoelens, zonder oordeel en heel puur en hebben geen agenda's zoals wij die hebben.
Een paard is een prooidier waaruit veel gedrag te verklaren valt; het is snel afgeleid en zal de omgeving altijd scherp in de gaten houden, en op zijn hoede zijn.
Doordat het paard een prooidier is, is het ook een vluchtdier, maar ook een kuddedier. De kudde heeft een functie en die is veiligheid waarin regels nageleefd dienen te worden.

 

Hoe werkt het?
Op het moment dat jij bij het paard in de buurt komt reageert het paard op een natuurlijke manier op jou, op je uitstraling en op eventuele spanning die jij met je meedraagt.
Door de feedback die het paard jou geeft in een coachsessie krijg je bijvoorbeeld (meer) inzicht in je eigen manier van handelen, je gedrag of je overtuigingen. En dat is handig, want met behulp van een professionele coach kan dit vervolgens weer vertaald worden naar jouw dagelijkse praktijk. Je wordt je veel meer bewust van je omgeving, je eigen rol daarin en wat je misschien kan of wilt veranderen.

Het gedrag van het paard kan jou waardevolle inzichten geven in eventuele belemmeringen. Het kan soms ook behoorlijk confronterend zijn. Samen onderzoeken we of je gevoel ook overeenkomt met het gedrag dat je vertoont. Op deze manier kijken we in een sessie wat je kwijt wilt, en help ik je dichter bij jezelf te komen.

 

Een paardencoach is geen therapeut en lost niets op. Ik loop, als paardencoach, met je mee zodat je de oplossing in jezelf gaat zoeken en vinden om zo te komen waar jij wilt zijn.

Paarden laten je voelen wie je werkelijk bent, zonder daarover een oordeel te hebben. Zodat jij vanuit vrijheid de keuzes kan maken die bij jou passen.