De Weiden - paarden coaching

Mijn pony's en ik lopen een stukje met je mee, als het even niet meer gaat, zoals JIJ het graag zou willen.
Door een coachtraject te volgen, leer je jezelf beter kennen, leer je je eigen ruimte in te nemen, en ga je je eigen valkuilen, gedachten en aannames onderzoeken. En dit alles in een rustige, groene omgeving. 

Iedereen weet wat paarden zijn. Je ziet ze in de wei of hebt er misschien al eens op gereden.
Bij de Weiden - Coaching en begeleiding kunnen we ze inzetten tijdens verschillende coaching trajecten. Paarden zijn immers prachtig om mee te werken. Ze kunnen ons inzichten geven in zaken die anders wellicht niet aan bod zouden komen. Het coachen met paarden en pony's is puur, laagdrempelig en zorgt dat we sneller tot de kern komen.  

Waarom paarden of pony's?

Paarden zijn van nature prooidieren die zich steeds bewust moeten zijn van hun omgeving. Ze reageren eerlijk en direct op de energie en invloeden uit hun omgeving. Komt een paard bij een mens in de buurt, dan zal hij ook reageren op datgene wat hij bij deze persoon voelt. Eerlijk, direct en zonder oordeel. Dit maakt dat paarden perfect kunnen worden ingezet als "collega" en als spiegel bij het coachen.

Het coachen met paarden wordt begeleidt door Monique. Ik ben gediplomeerd en gecertificeerd paardencoach en werk volgens de kernwaarden van Paard als Spiegel (PAS). Bij deze manier van coachen wordt het gedrag van het paard bij de deelnemers niet geïnterpreteerd, er worden aan de deelnemer alleen vragen gesteld over wat het gedrag van het paard met degene doet. Zo komt men direct tot inzicht en tot de kern van het vraagstuk.

Het verloop van een sessie

Tijdens een coaching traject met paarden worden er geen lijstjes afgewerkt, geen spelletjes gespeeld et cetera. De pony's  lopen vrij om je heen en reageren precies zoals zij dat in de vrije natuur ook zouden doen. Voor het coachen met paarden is het overigens niet van belang of je ervaring hebt met paarden of pony’s. Vaak lijkt het zelfs beter te zijn om geen ervaring te hebben. Deelnemers zonder ervaring gaan met een meer open blik het coaching traject in.

Mensen met angst voor paarden kunnen ook deelnemen aan een coaching traject met paarden. Er zal dan gewerkt worden met kleine stapjes naar het paard toe en de angst zal na verloop van tijd juist afnemen. Sommige sessies, of delen daarvan, vinden tevens plaats zonder het paard. 

Interesse gewekt? Vul onderstaand formulier en ik neem contact met je op voor een gratis kennismaking gesprek.