Bewustwording

Gepubliceerd op 27 september 2021 om 12:19

Sinds 2019 bevind mijn leven zich in een rollercoaster van verschillende  emoties. 
We vallen van de boerenprotesten (die ik van zeer dichtbij heb meegemaakt) in een wereldwijde corona pandemie die zijn weerga niet kent. Iedereen heeft er wel een mening over........

Ik laat me bij tijd en wijle behoorlijk meeslepen in het verhaal. Gelukkig kom ik ook snel tot het bewustzijn dat ik door alle negativiteit mijn werk als coach niet meer goed kan uitvoeren. Het zuigt je leeg en het vreet energie. Ik ben dus gestopt met het strijden tegen het onrecht waar ik geen invloed op heb. 

In 2009 heb ik mijn man Bennie leren kennen, een hardwerkende, nuchtere melkveehouder met hart voor mens en dier. Een man die al de nodige problemen in de sector had meegemaakt. 
Onze boerderij is in 2010 verhuisd vanuit Weerselo naar Beltrum. Het waarom zal ik je verder niet mee lastig vallen. Argumenten die nu, anno 2021 nog steeds spelen. 

Je bedrijf verhuizen, je geboortegrond verlaten, weg van je veilige thuissituatie.......dit moet iets met een mens doen. Als je dit stukje bewustwording onderschat hebt, kun je jezelf na jaren behoorlijk tegen komen!

Zelf was ik tot 2010 fulltime hondentrimster en had ik mijn eigen honden trimsalon in Deventer. Na een scheiding en een behoorlijk traumatisch auto ongeluk waarin ik zelf de hoofdrol speelde, had ik eigenlijk best wel alles "onder controle"; eigen bedrijf, eigen inkomen, eigen huis, eigen auto, mijn honden, mijn vriendenkring. Met andere woorden behoorlijk zelfstandig en.....onafhankelijk. 

Toch heb ik ervoor gekozen om mijn trimsalon na 15 jaar te verkopen en een nieuw avontuur aan te gaan: naar Beltrum verhuizen en met Bennie samen de boerderij gaan runnen. Geen makkelijke keuze maar wel een overwogen keuze. Ook hier kwam een stukje bewustwording dat ik wilde groeien in mijn ontwikkeling en dingen wilde ontdekken. 

Keuzes maken, persoonlijke ontwikkeling, volharding, rechtvaardigheid, vertrouwen en enthousiasme zijn kernwoorden die mij als mens maar zeer zeker ook als coach typeren. In een pitch zette ik het als volgt neer: 

Ik ben Monique, een enthousiaste en ondernemende vrouw met een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor mijzelf maar ook voor de jongeren/jongvolwassenen waarmee ik werk. Door mijn volharding en vertrouwen in mezelf, ben ik op weg een betere versie van mezelf te worden.

Je zult begrijpen dat ook hierin een stukje verleden ligt wat ik altijd bij me heb gedragen, de opvoeding die ik heb gehad, de diepe dalen die ik onderweg tegen kwam in mijn leven hebben mij gemaakt wie ik nu ben, en hebben mij gemaakt waar ik nu sta. 
Zo gaat iedereen in zijn/haar leven een ontwikkeling door waar allemaal oude patronen aan vooraf gaan. Je hebt het altijd zo gedaan en dat voelde goed en veilig want anders deed je het niet. Toch? 
Echter heb jij ook hierin een keuze te maken. Ben jij niet meer happy met jezelf? Leef jij het leven wat je echt wil leven? Is het antwoord NEE; ga dan op zoek naar antwoorden! Die zijn er namelijk. Antwoorden en oplossingen zitten altijd in jezelf. Ik zeg er wel bij dat het vaak gaat om oude pijn die we bewust of onbewust hebben weggestopt. 

Een jonge Monique op 16 jarige leeftijd met haar allereerste liefde Katja

Ben jij je bewust van oude patronen? Ben jij je bewust van je overtuigingen? Zijn deze terecht? 
Hoe zou het zijn als jij een leven zou kunnen leven zoals JIJ dat wil, en niet zoals anderen van jou verwachten.......
Hoe zou het zijn als jij je leven zou leven waar JIJ gelukkig en blij van wordt, en niet zoals anderen van jou verwachten......

 

Zelf heb ik jaren in een keurslijf geleefd omdat mijn omgeving dat van mij verwachtte, en naarmate je ouder wordt kun je daar heel erg moe van worden. Er zijn zelfs mensen die hierdoor in een burnout terecht komen, overspannen of depressief worden. 

Ik heb ervoor gekozen de regie in eigen handen te nemen en mijn eigen koers te gaan varen. Wel met de hulp van experts om mij heen, want je kunt niet alles alleen. 

Bewustwording en eerlijk naar jezelf kijken is een groot goed. Gun jezelf een gelukkig leven dat JIJ wil leven. 

Want "geloof in jezelf is je grootste kracht"

Wil jij weten wat ik hierin voor jou kan betekenen, samen met mijn pony's? Vul dan onderstaand formulier in  en ik neem contact met je op. 

De eerste 5 inzenders krijgen in de maand oktober een kennismaking sessie t.w.v €25,00 (normale waarde €50,00) 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.