Terugkijken en vooruit denken

Gepubliceerd op 15 december 2021 om 11:39

Nog 17 dagen en dan zitten we alweer in een nieuw jaar: 2022. 
2021 was een bewogen jaar, voor onze samenleving, voor de boeren, ondernemers, maar ook voor voor mij persoonlijk een zeer bewogen, verdrietig en onstuimig jaar. 

Dit jaar nam ik afscheid van Bantu mijn poedeldame van bijna 14 jaar. 
De foto hiernaast is genomen in de duinen van Texel tijdens een van haar laatste vakanties. Ze struinde het liefst de hele dag door de duinen. RIP lieve Bantu (Standing Strong Forever). 

 

Persoonlijk heb ik een zeer onrustig, onstuimig en verdrietig jaar achter de rug waarbij ik letterlijk en figuurlijk op mezelf terug geworpen werd. Inzien dat niet alles lijkt zoals het is. Inzien dat niet overal een oplossing voor is. Inzien dat we af en toe moeten accepteren en los mogen laten. En laat dat laatste nu net het moeilijkste zijn wat ik vind: loslaten. Loslaten van wat je erg dierbaar is. 
Loslaten van dat waar je ooit voor gekozen hebt. Loslaten van iets waar je ooit zeer weloverwogen keuzes over hebt gemaakt. Loslaten.........

Ik postte er ooit een mooie quote over: 

Maar ook juist in deze moeilijke en duistere dagen dat je je vreselijk alleen en eenzaam kunt voelen, komt er ook een bepaalde oerkracht naar boven, en dat is OVERLEVEN en je er niet onder laten krijgen. Je niet mee laten slepen in de negativiteit van een ander, en voor jezelf kiezen. 
Voor jezelf kiezen om er niet aan onderdoor te gaan. 
Voor jezelf kiezen, goed voor jezelf blijven zorgen en het allerbelangrijkste voor jezelf opkomen. Niet meedeinen op de flow van de ander om het de ander maar altijd naar de zin te maken maar vasthouden aan je eigenwaarde. 
Een stukje eigenwaarde is zo belangrijk. En je kunt het erg gemakkelijk verliezen in zware tijden. 
Alleen zul je eerst dit stukje inzicht moeten krijgen. Herken jij dit ook? 

Elke situatie is er eentje om van te leren. Elke situatie is er ook eentje om weer sterker uit te komen. Maar ook is hier inzicht erg belangrijk. Doe je dit niet dan kun je je erg gemakkelijk verliezen in je verdriet. Bij mij was het kantje boord, maar ondanks fijne vrienden, kennissen, lieve zus en een fijne coach ben ik weer langzaam aan het opkrabbelen uit een onrustige tijd. Velen zullen het niet aan mij gemerkt hebben, want he life goes on toch.......sterke vrouwen laten zich niet kennen. 
Maar niets is minder waar natuurlijk, want ook sterke vrouwen breken wel eens. 

Maar er waren natuurlijk ook mooie dingen in 2021. Ik genoot volop van Ravi mijn nieuwe poedel die vorig jaar in december bij mij is komen wonen. Ravi is nu 14 maanden en begint zich fantastisch te ontwikkelen. Lief, ondeugend, af en toe nog wat onzeker maar een heerlijke hond om je heen te hebben. 
Ik behaalde ook het locatie keurmerk van de VPCN (vereniging paarden coaching Nederland) waar ik uiteraard erg trots op ben. Ik hoop dat dit keurmerk bij gaat dragen aan een grotere zichtbaarheid van mijn praktijk, en dat ik mij op een professionele manier kan gaan onderscheiden van andere paardencoaches. 

En met betrekking tot dat stukje zichtbaarheid heb ik mijn logo laten rebranden, en kwam er eigenlijk een geheel nieuw logo uit. 

Binnenkort wordt mijn auto ook opnieuw beletterd met het nieuwe logo. 
Er worden dus kleine stapjes gezet. 
Dit jaar heb ik enkele zeer mooie mensen mogen begeleiden, elk in hun eigen proces. 

Eerlijk is eerlijk, het was niet altijd even gemakkelijk om ook mijn eigen situatie buiten spel te zetten, maar door de professionele houding die ik heb geleerd aan te nemen als coach, heb ik samen met de pony's mooie trajecten mogen begeleiden waarbij ik van de deelnemers erg mooie feedback kreeg. 

Ook voor mijn autisme coach opleiding die ik begin volgend jaar succesvol hoop af te ronden, heb ik enkele zeer waardevolle trajecten mogen begeleiden. Merendeels online omdat het deelnemers vanuit heel Nederland zijn. 

Mijn volgende stap is mijn expertise als paardencoach te gaan samensmelten met het coachen van mensen met (kenmerken van) autisme. Wil je meer weten over mijn aanpak volgens de methode van Marja Boxhoorn, kijk dan snel op mijn site

De titel van deze blog zegt voldoende "terugkijken en vooruit denken". En dat is precies wat ik wil gaan doen. Ogen gericht op het nieuwe jaar. De treurigheid laat ik achter mij, ik ga me richten op mijn doel en dat is mensen helpen inzichten te krijgen in hun gedrag. 
Ik ga me ook meer richten op mijn zichtbaarheid en die van de praktijk waarbij ik jullie hulp natuurlijk hard bij kan gebruiken. 

Helpen jullie mee berichten te delen, en ......het vooral rond te vertellen? Dank je wel. 

Herken jij jezelf in bovenstaand verhaal en kun jij wel een luisterend oor en een viervoeter gebruiken? Schroom dan vooral niet een bericht achter te laten of mij een pb te sturen of te appen op 0629506548. 

Leef je mooiste leven, ben lief voor jezelf en zorg goed voor jezelf!

Dan rest mij iedereen die mij gevolgd heeft, gesteund, lieve berichten heeft gestuurd of op wat voor manier ook even iets heeft laten weten, hele fijne feestdagen te wensen en een liefdevol en gezond 2022. 

@Monique


Reactie plaatsen

Reacties

Nicole Schreurs
3 jaar geleden

Monique ..je hoeft me niks terug te sturen maar bij deze wens ik jou het allerbeste in goede gezondheid..en een fantastisch 2022!liefs Nicole

Jacoline Peek
3 jaar geleden

Wow Monique, fijn dat je zo kan terug- en vooruitkijken en dat je een goede coach daarin gevonden hebt! Laat die zichtbaarheid maar verder komen, ik zie in dit bericht van jou geen foto bijvoorbeeld ;) Het beste en mooiste voor 2022!