Betere (werk) relaties

Als je (kenmerken van) autisme kan het een behoorlijke uitdaging zijn om relaties met anderen om je heen aan te gaan. In je werk maar ook privé kun je het gevoel hebben dat jij die ander niet helemaal begrijpt, en andersom. Hierdoor kan het je veel energie kosten een relatie te beginnen of te onderhouden.

Ook hierin kan ik je helpen d.m.v een 7 stappenplan meer inzicht te geven hoe jou autisme kan uitwerken in een relatie.  
Ook deze methode is ontwikkeld door Marja Boxhoorn
Een zeer uitgebreid, gestructureerd opgezet programma met veel waardevolle content.

 

De relatie met je partner, vrienden en/of collega’s kunnen behoorlijk lastig zijn, en gesprekken voeren kan als topsport voelen.  Regelmatig raak je overprikkeld en is er geen energie meer om nog aandacht te geven aan de ander (prive of werk). 
Eerst is er tijd voor jezelf nodig, voordat je er weer voor de ander kunt zijn.
Dit wordt niet altijd door iedereen begrepen
. Hoe start je een gesprek maar nog belangrijker.......hoe houd je het gesprek op gang? Waarover heb je het wel of juist niet?  
Dit kan je behoorlijk wat hoofdbrekens opleveren als je (kenmerken van) autisme hebt. 

Herken je dit:

 • Je loopt bij tijd en wijle vast op je werk waarbij je bijvoorbeeld moeite hebt om aan te geven wat jij nodig hebt, waardoor je steeds maar weer afvraagt of je je werk wel goed doet.
 • Je hebt moeite om aan te geven als er geen duidelijke communicatie is, en vind het lastig er naar te vragen.
 • In de partnerrelatie is veel miscommunicatie en onbegrip naar elkaar met partner en/of kinderen. Hierdoor ontstaan er geregeld ruzies of meningsverschillen. De sfeer in huis is hierdoor niet om over naar huis te schrijven. 
 • Je voelt je moe, je hebt weinig energie en blijft piekeren omdat je niet weet HOE je je relatie met je partner kunt verbeteren.
 • Je hebt de neiging je heel snel aan te willen passen aan een ander en toch voel je je vooral in een groep niet echt op je gemak.
 • Je trekt je steeds meer terug, of gaat nog harder werken om maar niet te hoeven voelen wat er nu echt gaande is. 

In dit waardevolle traject ga ik samen met jou op pad om te onderzoeken wat voor jou belangrijk is in een relatie. 

We gaan onderzoeken wat jou kenmerken van autisme zijn en wat jou inzicht is in jou autisme, en hoe dit op een ander kan uitwerken. 

Samen gaan we onderzoeken wat jou aandeel kan zijn in een liefdevolle relatie met je partner. 
Samen gaan we onderzoeken hoe jij meer duidelijkheid kunt verschaffen en verkrijgen in bijvoorbeeld de relatie met je werkgever. 

Een traject "betere (werk) relaties kan zowel live op onze prachtige locatie op het platteland van Beltrum plaatsvinden, of online via Zoom. 

Let wel: het is geen relatietherapie!

De 7 stappen: 

 1. Relatiescan 
 2. Jezelf zijn in een relatie
 3. De ander beter begrijpen
 4. Zelf actie ondernemen
 5. Betere gesprekken voeren
 6. Uitdagingen hanteren
 7. Blijvende aandacht

 

Het gehele traject duurt ongeveer 5 maanden waarin we om de twee weken een gesprek hebben. Je krijgt waardevolle content die je later nog kunt gebruiken als naslagwerk. Door oefeningen te doen, opdrachten te maken zal er meer inzicht komen. 

 

Het E book "het wat en hoe over relaties bij autisme" krijg je van mij als je het traject in gaat. 

Een waardevol boekje met veel informatie. 

Voor actuele tarieven voor alle coachtrajecten verwijs ik je graag door naar de tarieven pagina.

Wil je meer informatie over dit waardevolle coachprogramma, stuur me dan een bericht, en ik neem binnen 24 uur contact met je op. Als dank voor het in mij gestelde vertrouwen krijg je het E-book "het wat en hoe over relaties bij autisme" gratis toegestuurd.